Webinar: Export van alcoholische dranken

Donderdag 10 februari 2022, online

Bent u als drankenproducent klaar om de Franse markt te veroveren? Zowel bij verkoop, als stockage, vervoer, beursdeelnames ... dient u rekening te houden met bijzondere regels en administratie. Denk maar aan accijnzen, de indirecte belastingen op alcoholische dranken.

Bereid uw exportplannen goed voor en volg deze online infosessie.  U krijgt van onze douane-, accijns- en etiketteringsexperts een antwoord op uw vragen.

PROGRAMMA  
10.30u

Douane en accijnzen

  • Anne-Sophie Lammertyn - FOD Financiën, Algemene administratie der Douane en Accijnzen

Over: classificatie, vergunningen, vervoer onder of buiten schorsing, accijnsentrepot, beursdeelname met directe verkoop, e-commerce, accijnstarief ...

11.30u

Etikettering en alcoholbepaling

  • Expert - Instelling [binnenkort online]

Over: EU-reglementering, alcoholvolumegehalte, allergenen, zwangerschapslogo, vertaling, hydrometer ...

12.15u Vragen
12.30u Einde

Voor wie?

Uitzonderlijk interessant voor West-Vlaamse korteketenproducenten van alcoholische dranken. Ook informatief voor andere ondernemers met vragen rond douane, accijnzen of etikettering.

Dankzij

Deze infosessie is een organisatie van POM West-Vlaanderen met steun van het Europees Interreg-project Filière AD-T en de Provincie West-Vlaanderen.

Praktisch

Schrijf u nu in via onderstaand formulier.
Krijgt u graag een correct en volledig antwoord op uw vraag? Geef uw vraag vooraf door via het inschrijvingsformulier, op die manier krijgt u het beste antwoord van de experts. Maak optimaal gebruik van deze optie.

 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Donderdag 10 februari 2022 - 10:30 tot 12:30

Inschrijvingsformulier
Uw gegevens

Onze privacyverklaring vindt u terug op de website. Heeft u vragen m.b.t. uw gegevensverwerking? Contacteer ons via dpo@pomwvl.be.

Door in te schrijven gaat u akkoord dat uw gegevens worden bewaard en gebruikt door Fabrieken voor de Toekomst en de kennispartners om de inschrijving op een goede manier te verwerken.