Visionair Circulair - Experience tour

Ontdek de expertise van de huispartners van het Circular Materials Center tijdens de experience tour. Bezoek de gezellige bars, verspreid over het gebouw.

Leg uw startpunt al vast volgens uw interesse via het inschrijvingsformulier. De rest van uw bezoek kunt u dan vrij bepalen ter plaatse. 

Mogelijke startpunten van de Experience tour: 

1. Lancering 'Talking Textiles' & 2e editie Innovation Wall

Het team van POM West-Vlaanderen onthult de gloednieuwe tentoonstelling 'Talking Textiles'. Negen ambassadeurs geven inkijk in de diverse en dynamische textielsector van de Leievallei. In primeur bewondert u ook de vernieuwde Innovation Wall, waar 10 innovatieve textiel- en kunststofproducten met een circulaire visie tentoon worden gesteld. 

2. Uw circulair vraagstuk anders bekeken – van karakterisatie tot verwerking

Professoren Frederik Desplentere (KU Leuven Brugge) en Wim Thielemans (KU Leuven Kulak) lichten toe hoe KU Leuven-expertise in geavanceerde materiaalkarakterisatie, numerieke simulaties en industriële verwerkingsprocessen uw circulair vraagstuk kan helpen oplossen. Ontdek hoe zij u kunnen begeleiden in een beter begrip van de materiaal- en proceseigenschappen van uw producten.  

3. Circulair van A tot Z (en terug naar A)

Isabelle De Schrijver vertelt over de ondersteuning die Centexbel biedt bij recyclageprocessen en circulaire oplossingen voor uw materialen. Daarbij wordt rekening gehouden met de herverwerkbaarheid van deze materialen, zowel in open als closed loop. Dankzij gespecialiseerde labmedewerkers en geavanceerde toestellen kunt u ervanop aan dat de gerecycleerde materialen REACH conform zijn. 

4. The circle of work escape room

Het PlastIQ-team, actief binnen levenslang leren, heet u welkom in de extrusie- en spuitgiethal voor 'the circle of work' escape room. Ontcijfer de codes om op tijd aan de slag te kunnen gaan volgens de nodige veiligheidsvoorschriften! Uw kennis van circulaire materialen helpt u hierbij!