Terugblik PROOF for Health

Op 19 mei bracht een interessante mix van profielen (projectontwikkelaars, bedrijven, kennisinstellingen, retailpartners, politici en zorgactoren) een bezoek aan de Brightlands Campus Greenport in Venlo. Het PROOF for Health event slaagde daarbij al in zijn eerste opzet om relevante partners binnen de thematiek 'Voeding en Gezondheid samen te brengen. Voor het eerst in twee jaar konden ook de projectpartners elkaar eindelijk fysiek ontmoeten. Een verfrissende afwisseling na het digitaal afgelegde pad. 

Op het dagmenu: sprekers, proevertjes, concrete cases en voorbeelden uit Vlaanderen en Nederland, alles doorspekt met inzicht hoe te innoveren binnen Voeding en Gezondheid.
Hieronder een beknopt overzicht: 

  • Sophie Tullemans over het Test, Taste & Concept Center een onafhankelijk centrum voor smaak-, product- en concepttesten. Wilt u als bedrijf een voedingsproduct- of concept ontwikkelen of aanpassen? Dan kunt u hier de gebruikerservaring testen. 
  • Sophie van Bakel over de toekomstvisie voor zorgkeukens en hoe zij foodwaste met 70% kunnen reduceren en tegelijk patiënten toch meer keuze in maaltijden kunnen bieden.
  • Julius Persoone over de nood en de ontwikkeling van pralines o.b.v. kunstmatig speeksel voor keelkankerpatiënten. Het innovatieproces, met vallen en opstaan. 
  • Fleur Pasman over Verdify en het potentieel van recepten op maat met behulp van technologie en de kennis uit de voedingswetenschap.
  • Dr. Marc De Loose over de uitdagingen en opportuniteiten van allergenen
  • Dr. Freddy Troost over hoe met voeding chronische ziekten te voorkomen of verminderen. 

Via de expomarkt konden aanwezigen contact leggen met bedrijven actief binnen de thematiek. Een virtueel bezoek aan de Clinical Research Unit was ook mogelijk dankzij de VR-Loft. 

Meer weten over Voeding en Gezondheid? Neem dan contact op met Brian Desplinter: brian.desplinter@pomwvl.be

Bekijk hieronder alvast enkele sfeerbeelden van het event. 

  

Bijlage

Foto's