Terugblik: Ontdek de mogelijkheden van eiwittransitie

“We shall escape the absurdity of growing a whole chicken in order to eat the breast or wing.”

Winston Churchill voorzag in 1931 al het idee van kweekvlees. Bijna een eeuw later is het nog in volle ontwikkeling. De eiwittransitie stelt ons voor grote uitdagingen, maar gelukkig ook kansen.

Die stonden centraal tijdens een boeiend seminarie op Intrafood, de vakbeurs voor grondstoffen. Innovatiemanagers en onderzoekers blikten vooruit. Ze beantwoordden de vraag: Hoe voeden we met plantaardige en alternatieve eiwitbronnen de wereldbevolking? 

Bekijk hieronder de presentaties (klik op de titel):  

10.00u Welkomstwoord
An-Sofie Pinket, Cluster Manager Voeding, POM West-Vlaanderen
10.15u  Een toekomst voor Vlaanderen als ‘protein valley”?
Lore Knaepen, Innovatiemanager, Flanders’ FOOD
11.15u Insecten als grondstof, ketenontwikkeling in Vlaanderen
Jonas Claeys, Onderzoeker insectenkweek, Inagro 
13.15u Waterlinzen of eendenkroos, een nieuwe bron van eiwitten?
Ann Callens, onderzoeker, VIVES
14.15u Vlees vandaag en in de toekomst
Ilse Fraeye, Hoofddocent, Onderzoeksgroep voor Vleestechnologie & Wetenschap van Proteïnerijke Levensmiddelen, KU Leuven Technologiecampus Gent
15.15u Engagement in protein shift vanuit een retailer
Frederic Vermeiren, Head of R&D and Innovation, Colruyt Group
16.15u Slotwoord
Lieven Tack, Algemeen directeur POM West-Vlaanderen
16.30u Mogelijkheid tot netwerken met een drankje

 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Woensdag 27 oktober 2021 - 10:00

Locatie

Kortrijk Xpo

Bijlage