Innovatieve leeroplossingen voor de industrie 4.0 - 11/12/2018: terugblik

Academie voor de Toekomst blikt terug op een geslaagd event!

Op dinsdag 11 december trokken ruim 240 geïnteresseerden richting Kortrijk Xpo voor het event ‘Innovatieve leeroplossingen voor de industrie 4.0’. De organiserende partners brachten alle expertise samen, zodat de deelnemers een maximum aan informatie meekregen.

Op het programma? Een beursgedeelte waar de deelnemers live konden proeven van verschillende leeroplossingen. Enkele voorbeelden: demonstraties rond Virtual and Augmented Reality, e-learningmodules ... 

Opleidingsverstrekkers, kennisinstellingen en bedrijven engageerden zich voor 14 interactieve break-outsessies. Deelnemers werden kort en krachtig geïnformeerd over het slim inzetten van innovatieve leeroplossingen op de werkvloer. 

Tijdens het plenair gedeelte was er ruimte voor to-the-point bedrijfsgetuigenissen, panelgesprekken en lopende projecten. Stefaan Matton, algemeen directeur van POM West-Vlaanderen, besloot dit boeiend event en maakte duidelijk verder in te zetten op het thema van innovatieve leeroplossingen. 

Resultaat na een intensieve namiddag/avond? Concrete inzichten en tips&tricks: voldoende inspiratie dus om zelf mee aan de slag te gaan!

Welke informatie kunt u terugvinden:

  1. ​De presentatie van het plenair gedeelte (zie bijlage hieronder)
  2. Samenvatting van de good practices: 10 bedrijfsfiches over hun innovatieve leertools (zie bijlage hieronder)
  3. De volledige interviews met de 10 industriële bedrijven kunt op deze webpagina [link] terugvinden.
  4. Enkele sfeerbeelden: het volledige fotoverslag kunt u hier [link] bekijken.

Heeft u nog vragen rond innovatieve leeroplossingen in uw bedrijf? Neem contact op met: 

Bijlage

Foto's