TechnoTielt

Het driedaagse evenement TechnoTielt zet de sector van de Nieuwe Materialen (kunststoffen, textiel en metaal) in de kijker.

TechnoTielt is een actieve job- en opleidingsbeurs waarbij op een interactieve manier de link wordt gemaakt tussen de bedrijven uit de Tieltse regio, de opleidingen en jobs binnen de kunststof-, textiel- en metaalsector.

Naast 3de graad secundair onderwijs, is dit evenement ook gericht naar leerlingen uit de derde graad van het lager onderwijs. Er is ook een open gedeelte voor alle geïnteresseerden: jong, oud, groot, klein, alleen of met familie ... Iedereen is welkom om op zaterdagmorgen de sector te komen ontdekken. Workshops en doe-activiteiten dompelen je onder in deze innovatieve, technologische en boeiende sector. 

Deze beurs is een initiatief van de Academie voor de Toekomst in samenwerking met heel wat partners: Stad Tielt, PlastIQ, COBOT, TOFAM West-Vlaanderen, VDAB en Werkwinkel Tielt, VTI Tielt, Plastics@Tielt, VKC-Centexbel, RESOC Midden-West-Vlaanderen, Syntra West, SBM, POM West-Vlaanderen en provincie West-Vlaanderen, KA Tielt, Howest, Vives, UGent, KULeuven Campus Brugge, PTI Kortrijk, VFU, Hogent