Smart Condition Monitoring via edge computing

Bij condition monitoring wordt bestaande informatie gebundeld met data van enkele extra sensoren om continu een voorspellende gezondheidsevaluatie van het complete systeem uit te voeren.

Deze continue toestandsbewaking kan een exorbitante hoeveelheid gegevens vereisen en/of genereren die verwerkt en opgehaald moeten worden. Het versturen van alle ruwe data naar de cloud voor verwerking, resulteert in een enorme netwerkbelasting en grote latenties.  In kritische gevallen is dit geen optie. De benodigde bandbreedte zou enorm zijn, economisch niet rendabel en energetisch inefficiënt. Daarom is het nodig om het monitoringsysteem uit te breiden en te verbeteren met edge computing mogelijkheden. 

Door middel van edge computing kunnen informatie en gegevens zeer dicht bij de sensor worden verwerkt en kan zo een real-time evaluatie van de gegevens gerealiseerd worden. 

Slimme conditiebewaking maakt gebruik van rekenkracht op de verschillende niveaus van de achteraf geïnstalleerde infrastructuur voor het uitvoeren van:

  • filtering, 
  • datacompressie, 
  • gegevenstransformatie met of zonder machinale leeralgoritmen 
  • offline-monitoring
  • (Gedistribueerde) besluitvorming 

Met deze demonstrator willen we laten zien hoe u met edge computing op een slimme manier data kunt capteren en verwerken zonder daarmee uw netwerk te overbelasten. Het slim connecteren van uw productiemiddelen is de eerste en noodzakelijke stap in uw evolutie naar industrie 4.0.

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.