Rural Parcel Delivery

Kostenefficiënt uw gekoeld voedingsproduct tot bij de klant brengen  

Uw klant verwacht dat u zijn bestelling aan de deur levert. Ook als het om gekoelde producten gaat. Hoe krijgt u die kostenefficiënt bij uw klant? En met wie kan u hiervoor de krachten bundelen? In het project Rural Parcel Delivery testen we het samen met u uit.

In een eerste fase, de simulatie, schakelden drie West-Vlaamse producenten een logistieke partner in voor hun gekoeld transport. De resultaten tonen veel potentieel. Hoe meer partijen de krachten bundelen, hoe lager de transportkosten.
Voor de tweede fase, de piloot, gaan we op zoek naar producenten die de theorie aan de praktijk willen aftoetsen. We gaan op zoek naar de werkwijze die zowel tijds- als kostenefficiënt is. Hierdoor kan u focussen op uw corebusiness. 

Onze kennispartner hierin is het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek (VIL). Zij zoeken de geschikte logistieke partner om uw bestelling zoals gewenst bij de klant te leveren. Samen met u brengen we de ophaal- en levermomenten in kaart en bepalen we de randvoorwaarden. Het VIL draagt in dit pilootproject de kosten verbonden aan de opstart, een gezamenlijk gekoeld depot, benodigd materiaal... Als productent moet u enkel de kostprijs van de levering op u nemen.  

Dit pilootproject wordt uitgerold in 2021. Grijpt u deze kans om voordelig te testen hoe u uw gekoeld transport het best organiseert? 

 RPD_planning  

Meer info over het project Rural Parcel Delivery vindt u hier

Contact