Meer informatie
Onze experts
- Voeding
- Voeding en gezondheid
- Procesoptimalisatie
Het project Resilient VEG-i-TEC wil voedingsbedrijven helpen innoveren op het vlak van energie, water en afval. Het project wil oplossingen voorzien waarmee die bedrijven hun duurzaamheidsdoelen kunnen halen. Een versnelde energietransitie? Duurzamer watergebruik? Opwaarderen van nevenstromen? Het project zoekt hoe het kan en investeert hiervoor ook verder in het living lab voor groente- en aardappelverwerkende bedrijven: VEG-i-TEC.
In die state-of-the-artpiloothal in Kortrijk helpt Resilient VEG-i-TEC voedingsbedrijven innoveren om:
- hun energie- en watergerelateerde KPI’s te behalen,
- onafhankelijker te zijn van de energie- en waterprijzen,
- grondstoftekorten en de productiekosten onder controle te houden.
Dat alles zonder in te boeten aan de kwaliteit of veiligheid van het afgewerkte product.
Concreet zullen VEG-i-TEC en de proceslijnen verder uitbreiden met:
- energieopslag en restwarmte
- sensoren en uitbreiding gericht op optimaal waterbeheer (o.a. nieuwe leidingen)
- energiemanagementsysteem gericht op sturing van processen
- mobiele meetunits (meetinfrastructuur en datacaptatie in bedrijven)
- demonstratoren (opleiding voor bedrijven)
- ...
Community voeding
Met POM West-Vlaanderen zullen we binnen Resilient VEG-i-TEC de community voeding strategisch verder uitbouwen. Hiervoor zullen we partners en bedrijven bij elkaar brengen rond innovatieve thema’s. Altijd met een focus op de positieve impact voor de voedingsindustrie en het behapbaar en toepasbaar maken van informatie.