×

Statusbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Officiële opening Machinebouw & Mechatronicalabs

Indien u nog wenst in te schrijven voor de opening van de technologie- en applicatielabs morgen in Kortrijk, kan dat via Hilde Van Maele: Hilde.VanMaele@UGent.be.

Fabriek voor de Toekomst Machinebouw & Mechatronica nodigt u uit op de officiële opening van vijf gloednieuwe labs. Deze labs vormen samen één geheel en bieden een antwoord op de uiteenlopende uitdagingen waar u vandaag mee geconfronteerd wordt. De expertise van de West-Vlaamse kenniscentra rond Industrie 4.0 brengen we samen om uw bedrijf voor de toekomst klaar te stomen. Industrie 4.0 zorgt voor heel wat nieuwe technologieën binnen uw productieomgeving: augmented & virtual reality, collaboratieve robots, big data, Internet of Things …

Innovatie is noodzakelijk, maar hoe bepaalt u welke nieuwe technologie of digitale innovatie voor uw bedrijf een meerwaarde betekent? Onze labs in Brugge en Kortrijk zijn speciaal ingericht om de high-end demonstratie- en testinfrastructuur voor productiebedrijven beschikbaar te stellen.

Kom langs met uw concrete case en ontdek welke toepassingen u in onze labs kan uitproberen. Onderzoek waarin u kennis wil opbouwen en verder in wil investeren.

Op 23 mei beten de innovatielabs ‘The Ultimate Machine’ en ‘The Ultimate Factory’ van KU Leuven Campus Brugge alvast de spits af. Bekijk hier het verslag [link].

Op donderdag 13 juni staan in Kortrijk de openingen van de drie andere labs op het programma. Daarover hieronder meer informatie. Indien u nog wenst in te schrijven, kan dat nog via Hilde Van Maele: Hilde.VanMaele@UGent.be

Programma

Kortrijk 13 juni 2019
17.30u Ontvangst op de Campus Kortrijk
17.55u Prof. ir. Lode De Geyter
Verwelkoming en inleiding
18.00u

Wim Wouters, Poppins & Wayne en Port of Antwerp
Game technologie als motor voor digitale productie

18.20u

Ignace Lemahieu, UGent
Walter Auwers, Sirris
Jos Pinte, Fabriek voor de Toekomst
Geoffrey Hamon, Howest

Panelgesprek: Samenwerking binnen de Machinebouw & Mechatronicalabs in Kortrijk

18.40u

Manie Conradie, Sirris
Prof. dr. ir. Johannes Cottyn, UGent Campus Kortrijk
Steven Van Luchene, Howest

Hoe pakken wij uw uitdagingen aan?

19.05u

Jean de Bethune, POM West-Vlaanderen
West-Vlaanderen neemt kennissprong

19.15u Receptie en bezoek Technologie & Applicatielabs 

Locaties

Donderdag 13 juni 2019, Kortrijk 

Applicatielab Smart Assembly & Production
Applicatielab Smart Production Organisation

UGent Campus Kortrijk/Sirris Kortrijk
Graaf Karel De Goedelaan 5, 8500 Kortrijk

Technologielab AR/VR
Howest DAE
Boterkopersstraat 2, 8500 Kortrijk

Innovatielab The Ultimate Machine

Innovatielab The Ultimate Factory
KU Leuven Campus Brugge
Spoorwegstraat 12, 8200 Brugge

Nu al alles weten over deze hoogtechnologische labs? 

Deze labs zijn een realisatie van kennispartners KU Leuven, UGent, Sirris en HOWEST met ondersteunende partners POM West-Vlaanderen en TUA West. Met financiële steun van EFRO. 

Het project “Machinebouw en Mechatronica centrum West-Vlaanderen” werd ingediend i.k.v. de GTI West-Vlaanderen binnen het EFRO Vlaanderen programma. Sirris, KU Leuven, Howest, de POM West-Vlaanderen en TUA West werken samen om het project te realiseren. De totale projectkost bedraagt 4.270.521 euro. Minstens 700.000 euro hiervan wordt met provinciale middelen toegereden. Het project rekent daarnaast op 1,7 miljoen Europese steun van EFRO en Vlaams minister Muyters kende ruim 850.000 euro toe uit het Hermes-fonds.

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Donderdag 13 juni 2019 - 17:30

Locatie

UGent Campus Kortrijk/Sirris, Graaf Karel de Goedelaan 5, 8500 Kortrijk