Online Exponential Talk: Digitale businessmodellen

Wilt u ontdekken hoe u sporadische interacties met uw klanten omzet in duurzame lange termijn relaties? Wilt u leren hoe u uw klanten beter bedient met software- en datagedreven diensten?

Tijdens deze online Exponential Talk leert Carine Lucas, Senior Expert Digital bij Agoria, u meer over digitale transformatie en digitale businessmodellen. Uit een studie van Agoria blijkt dat maar vier op de tien bedrijven de stap zet naar een digitalisering van hun aanbod. Eén op tien hiervan implementeert daadwerkelijk digitale businessmodellen in hun bedrijf. Doet u binnenkort beter?

Voor wie: bedrijfsleiders, managers en werknemers met ondernemersspirit.

In één uur tijd ontdekt u:

  • hoe u digitalisering inzet om dichter bij uw klanten te staan en hoe u hiermee nieuwe business creëert
  • welke opportuniteiten en succesfactoren zorgen voor een geslaagde digitale transformatie
  • wat digitalisatie van processen, digitale innovatie en digitale cultuur juist inhoudt
  • hoe POM West-Vlaanderen, Agoria en Sirris u ondersteunen om uw digitale transformatie te verwezenlijken

Workshop

Na deze Exponential Talk kan u op woensdag 28 oktober (van 9u tot 11u) deelnemen aan een follow-up workshop waar u verder aan de slag kan met het aangebrachte raamwerk en de nieuwe inzichten. Na de webinar krijgt u een format aangeleverd waarmee u een analyse kan maken van de innovatiematuriteit binnen uw bedrijf en sector, en nieuwe innovatieve ideeën kan vormgeven. Tijdens de workshop kunnen de verschillende deelnemers hun inzichten presenteren, waarna hierop feedback gegeven wordt door de experten en de andere deelnemers (er wordt gezorgd dat er geen concurrerende bedrijven deelnemen).

Deze vroege aftoetsing van de ideeën met diverse invalshoeken versnelt de inzichten in mogelijkheden en potentiële valkuilen voor innovatie.

Praktisch:

  • Dinsdag 22 september 2020
  • 9u-10u: uitleg door keynotespreker Carine Lucas
  • 10u-10u30: optioneel deel met mogelijkheid om vragen te stellen aan Carine Lucas

Deelname aan de online Exponential Talk is gratis, maar u dient zich vooraf te registreren. Na inschrijving krijgt u de inloglink toegestuurd. U kunt vervolgens via een eenvoudige klik de Exponential Talk volgen. U hoeft dus geen software te installeren, wifi is wel noodzakelijk.

Registratie knop

Snel inschrijven is de boodschap, want om praktische redenen is het aantal deelnemers aan de online Exponential Talk beperkt!

 

De eerste stap naar een digitale business is een stap buiten je bedrijf, om uit de eerste hand te horen waar je klanten wakker van liggen. - Carine Lucas

 

Spreker

Carine Lucas portret

Carine Lucas werkte na het behalen van haar doctoraat in de computerwetenschappen jarenlang als adviseur voor onderzoeks- en innovatieprojecten van bedrijven (start-ups, kmo’s, grote en internationale bedrijven), maar ook van universiteiten en onderzoeksorganisaties.

Ze heeft expertise opgebouwd in een brede waaier van domeinen (health, industrie, smart cities, onderwijs,...).

Vandaag werkt ze bij Agoria, waar ze bedrijven helpt de mogelijkheden van digitale technologie te begrijpen en hen adviseert bij hun digitale transformatie.

Ze informeert bedrijven en organisatie over het bouwen van een digitale cultuur, het integreren van digitale technologie in innovatie en het vinden van de juiste expertise en partners om dit te realiseren. Meer weten? Bekijk het Digicoach-raamwerk van Agoria of de studie Digital is a Mindset.

 

 

Meer informatie?

Wouter Baekelant
Stafmedewerker Transformatie
E wouter.baekelant@pomwvl.be
M +32 56 14 01 47

 

De huidige realiteit onderstreept het belang van toenemende digitalisatie en automatisatie van bedrijfsactiviteiten en de nood aan digitale skills bij werknemers. Als onderdeel van het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen, werkt de POM samen met zijn partners een aanbod uit gericht op een digitale en duurzame transformatie van de industriële kmo’s en zijn medewerkers. Met een totaalpakket  aan scans, audits, implementatietrajecten, workshops, inspirerende webinars en investeringen in digitale technologieën verhogen we de veerkracht van West-Vlaamse bedrijven.

#meerwestvlaanderen #samenondernemen

  

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Dinsdag 22 september 2020 - 09:00 tot 10:00