MNE + Prototyping beurs 2020

Op woensdag 5 en donderdag 6 februari vond in Kortijk Xpo de MNE + Prototyping beurs plaats. Deze beurs bundelt alle technologie en ideeën voor het ontwerpen, testen, maken en assembleren van industriële onderdelen en componenten voor maakindustrie, industriële toelevering en machinebouw.

Op de groepsstand Fabrieken voor de Toekomst van POM West-Vlaanderen en TUAWest maakten heel wat bedrijven interactief kennis met de demonstratoren uit verschillende machinebouw en mechatronica labo’s. Voor bedrijven die begeleiding zoeken bij hun innovatievraagstuk, was deze stand de verplichte one-stop-shop. Alle kennisinstellingen, vertegenwoordigd in West-Vlaanderen vergaarden hun expertie op deze groepsstand.

Naast het digitale vragenplatform Kenniswijzer.be , het labonetwerk en de cocreatie- en begeleidingstrajecten biedt Fabriek voor de Toekomst met het interregproject “Factory 4.0” ook een 360° bedrijfsscan aan. Hiermee ontdekken en vertalen bedrijven opportuniteiten naar een concreet actieplan. Bedrijven die hierop intekenen krijgen automatisch ook toegang tot het demonstratornetwerk van de projectpartners uit Wallonië en région Hauts-de-France. Een mooi duwtje in de rug voor elk bedrijf dat zijn competitiviteit wil verhogen door te innoveren in de toekomst.

Zowel grote als kleine bedrijven, start-ups en gevestigde waarden kwamen op de stand hun licht op steken en konden na afloop van het spreekgedeelte ook het glas heffen samen met VOKA en FlandersMake. 

Bent u zelf op zoek naar expertise of begeleiding ? Bekijk het aanbod op www.fabriekenvoordetoekomst.be/vraagstuk