Inleiding technici in de on- en offshore windsector

De ontwikkelingen op gebied van windenergie gaan razendsnel, mis de boot niet en pak hem goed vast want het kan daar goed waaien! Interesse als technicus of potentieel technicus om je te verdiepen in de leefwereld van een windturbinetechnicus?

Programma (5 sessies):

Windenergie, een introductie
Hoe werkt een windturbine en hoe gebeurt de opwekking, de distributie en de opslag van de elektriciteit?

De elektrische componenten van windturbines
Bespreking van het opwekkingsgedeelte en het besturings- of controlegedeelte van de windturbine en de werking van een hoogspanningsnetwerk.

De mechanische componenten van windturbines
Toelichting van de mechanische componenten en onderhoud van de windturbine met bespreking van methodes om mechanische verbindingen na te kijken en slijtage op te sporen.

Safety
Welke veiligheidsmaatregelen zijn vereist op zee, op het land en aan wal (bv. bij kraanwerk). Welke certificaten zijn vereist en wat zijn de verschillen tussen de on en offshore sector?

Contactmoment met bedrijven en opleidingspartners uit de on en offshore windsector
Getuigenissen uit de sector en info rond de opleidingsmogelijkheden. Mogelijkheid tot het invullen van een competentieprofiel van windturbinetechnicus.

 

Deze opleiding in een initiatief van Syntra West-SBM in samenwerking met de Academie voor de Toekomst en met medewerking van o.a Siemens, MHI Vestas Offshore Wind, Falck en Enercon. 

De cursus wordt gegeven door Johny Gaelens, expert in deze materie en andere gastdocenten.

5 sessies telkens op dinsdagavond:

20/03,  27/03, 17/04,  24/04 en 08/05/2018

Meer info en inschrijven via: www.syntrawest.be

 

Bijlage