Handelsmissie naar Schotland en Engeland - terugblik

Meer dan 30 Vlaamse en Nederlandse bedrijven met de zorgsector als afzetmarkt kunnen tevreden terugblikken op een succesvolle handelsmissie naar Schotland en Engeland. Tijdens deze handelsmissie, van 11 tot 14 maart, kregen de bedrijven de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen met lokale zorgorganisaties en bedrijven.

Deze handelsmissie was een roadtrip die startte op maandag in Inverness (Schotland), om vervolgens naar Manchester en Liverpool te gaan om uiteindelijk op woensdag aan te komen in Londen, met een bezoek aan de Digital Health Technology-show.

Tijdens het b-to-b matchmaking evenement in Inverness werden zo'n 75 ontmoetingen georganiseerd tussen lokale bedrijven en de bezoekende bedrijven uit Vlaanderen en Nederland. Bovendien had NHS Highlands afspraken gepland met potentiële klanten voor de bezoekende bedrijven.

Dankzij de goede samenwerking tussen NHS Highlands, Highlands and Islands Enterprise en de universiteit van UHI hebben de deelnemers veel geleerd over de Schotse gezondheidszorg, de aankoopprocedures in de zorgsector en de mogelijkheden die er zijn voor innovatie en investeringen binnen het lokale ecosysteem.

In Liverpool, Manchester en Londen kregen de deelnemende bedrijven de kans om hun producten / diensten aan een internationaal publiek voor te stellen.

Deze handelsmissie werd gezamenlijk georganiseerd door NHS Highlands, Innovation Quarter, Oost NL en POM West-Vlaanderen, als onderdeel van het SHINE-project.