Experimenteren met innovatieve leertechnologieën?

Staat uw bedrijf actief in voor het opleiden van werkzoekenden tot operator? Bent u daarbij op zoek naar manieren om werkzoekenden en stagiairs gemotiveerd te houden tijdens de opleiding? Hebt u interesse in innovatieve leertechnologieën zoals VR, simulaties, apps, …?

Dankzij het project Boosting Human Capital in the 21st Century (BHC21) krijgt u de kans om te experimenteren met deze innovatieve technologieën in uw eigen opleidingscontext binnen uw eigen bedrijf!

Voortraject

In 2020 ontwikkelde POM samen met de projectpartners een leetraject waarin digitale leermiddelen zoals VR, instructiefilmpjes, online leermodules, apps, ... ingebed zijn. Deze applicaties zijn de voorbije maanden uitgetest en voor 2021 zijn we op zoek naar bedrijven die hiermee willen experimenteren. 

Oproep 

We zijn op zoek naar vijf West-Vlaamse bedrijven:

  • die bereid zijn om 2 à 3 werkzoekenden op te leiden tot het profiel van operator, intern of in samenwerking met VDAB,
  • met interesse in innovatieve leermiddelen (VR, intructiefilmpjes, simulaties, ...) en deze willen inzetten in de opleiding.

Wie doet wat? 

In overleg met de projectpartners stelt u een eigen opleidingstraject op en beslist u welke technologieën u precies wil inzetten in uw opleiding. 

VDAB ondersteunt met het screenen en informeren van de werkzoekenden. 
SBM ondersteunt de trainers in het geven van de opleiding. Concreet zal Skilliant een ‘train-the-trainer’ programma voorzien waarin de trainers van uw bedrijf opgeleid worden in het geven van opleiding met innovatieve leertechnologieën. U maakt de concrete afspraken hiervoor in overleg met SBM.
Sirris kan uw bedrijf ondersteunen met de praktische installatie van technologieën. Indien nodig, kan Sirris het nodige materiaal (oa. VR brillen) tijdelijk ter beschikking stellen van uw bedrijf.
Kulak is de onderzoekende partner in dit project en zal de impact van de nieuwe technologieën op een aantal parameters (tevredenheid, leertempo, aantal fouten etc) meten. De resultaten worden verzameld en geanalyseerd in een finaal onderzoeksrapport. 
POM coördineert dit project en zorg ervoor dat alle puzzelstukjes samen vallen.

Vragen? 

Hebt u vragen of wenst u bijkomende uitleg? Volg dan de online infosessie op 21 januari 2021 (9.00u - 10.30u)

Schrijf daarvoor in bij: 

Diana Faifer
Projectcoördinator BHC21
M 0474 08 35 28
E diana.faifer@pomwvl.be

Meer informatie over het project vindt u hier: http://www.pomwvl.be/boosting-human-capital-the-21st-century