Escape room Offshore windenergie

Wil je jouw leerlingen kennis laten maken met de fascinerende wereld van de offshore windenergie? 

Ontdek samen met hen op welke manieren offshore windenergie: 

  • bijdraagt aan een beter milieu en klimaat, 
  • welvaart creëert, 
  • een waaier aan jobmogelijkheden – “voor later” – biedt,
  • maar ook veel uitdagingen kent… 

Ingenieur Tuur Bine is zijn ontwerp van de allernieuwste en ultra modernste windmolens is verloren geraakt. De hulp van jouw klas wordt dringend gevraagd. Volg de aanwijzingen in het bureau van Tuur Bine, los puzzels en raadsels op, kraak de code en vind alle onderdelen van zijn ontwerp terug. POM West-Vlaanderen en Horizon Educatief nodigen jouw klas graag uit om deel te nemen. Bovendien kunnen drie klassen van de derde graad lager en derde graad secundair een bezoek aan een offshore windmolen park winnen!

Wat?
Een Offshore Wind Escape Room voor twee doelgroepen: 

  • kinderen van 10 tot 12 jaar (derde graad lager onderwijs) en 
  • jongeren tussen 16 en18 jaar (derde graad secundair onderwijs).  

Hoe lang?
Het spel duurt in totaal twee uur: een uur om het spel te spelen en een uur nabeschouwing. De koppeling met de leerdoelstellingen is hierbij cruciaal.

Meer weten?
Neem contact op met Ruth Teerlynck via volgend mail adres: ruth.teerlynck@horizoneducatief.be.

Via dit educatief pakket sensibiliseert Fabriek voor de Toekomst Blue Energy van POM West-Vlaanderen studenten over offshore wind en de aantrekkelijke beroepsmogelijkheden binnen die sector. Deze pakketten werden ontwikkeld binnen het Europese Interreg project Inn2POWER, in samenwerking met Horizon Educatief die ook het beheer en de uitrol van deze educatieve pakketten voor hun rekening nemen. Het Inn2POWER-project krijgt financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het Interreg North Sea Region programma.