Eiwittransitie: Ontdek de mogelijkheden

Wat hebben vlees, waterlinzen en insecten met elkaar gemeen? Eiwitten.

Tijdens een boeiend seminarie rond eiwittransitie blikt u samen met experts vooruit. Hoe ziet vlees er in de toekomst uit? Is er een toekomst voor Vlaanderen als ‘protein valley’? En welke opportuniteiten en uitdagingen ziet de retail?

Verruim uw horizon tijdens ons seminarie op Intrafood, het vakevent voor ingrediënten.

10.00u Welkomstwoord
An-Sofie Pinket, Cluster Manager Voeding, POM West-Vlaanderen
10.15u  Een toekomst voor Vlaanderen als ‘protein valley”?
Lore Knaepen, Innovatiemanager, Flanders’ FOOD
11.15u Insecten als grondstof, ketenontwikkeling in Vlaanderen
Jonas Claeys, Onderzoeker insectenkweek, Inagro 
13.15u Waterlinzen of eendenkroos, een nieuwe bron van eiwitten?
Ann Callens, onderzoeker, VIVES
14.15u Vlees vandaag en in de toekomst
Ilse Fraeye, Hoofddocent, Onderzoeksgroep voor Vleestechnologie & Wetenschap van Proteïnerijke Levensmiddelen, KU Leuven Technologiecampus Gent
15.15u Engagement in protein shift vanuit een retailer
Frederic Vermeiren, Head of R&D and Innovation, Colruyt Group
16.15u Slotwoord
Lieven Tack, Algemeen directeur POM West-Vlaanderen
16.30u Mogelijkheid tot netwerken met een drankje

Inschrijven

Is gratis en kan via https://intrafood21code.tickets.kortrijkxpo.com/selection. Gebruik daarbij de registratiecode FVDT2021. 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Woensdag 27 oktober 2021 - 10:00

Locatie

Kortrijk Xpo