Digital health and preventive healthcare, all together from ambition to action

Terugblik Digital Health: Mind the gap | 7/6/2022, Brugge 

Ruim 85 geïnteresseerden vonden hun weg naar Brugge voor het event 'Digital Health: Mind the gap'. De interesse in de meerwaarde van digitale innovaties voor de gezondheidszorg was groot. 

Na een korte verwelkoming, injecteerde Isabelle François van Health House de aanwezigen met een innovatieve booster van representatieve assistieve voorbeeldapps (hart-, energie-, adem- bloedsuikerspiegelmonitoring, ...) in de gezondheidszorg. De toon was meteen gezet. Alexander Olbrechts van Agoria vervolgde met de diagnose dat meer dan de helft van de bevraagde Belgische ziekenhuizen AI en innovatie zeer belangrijk vinden. Hij legde ook de voordelen en risico's van AI en digitalisering binnen de gezondheidszorg bloot. Inge Taillieu van POM West-Vlaanderen situeerde waarom gezondheidszorg in West-Vlaanderen, zich in een uiterst prangende situatie bevindt, ondermeer omwille van de vergrijzing en de druk op de arbeidsmarkt. Vervolgens werd de nieuwe strategie rond digital health en preventieve gezondheidszorg toegelicht. 

De kennisinstellingen (KU Leuven, Howest, VIVES en UGent) pitchten zorgvuldig hun opleidingsaanbod binnen de gezondheidszorg- en wetenschappen en het daaraan gekoppeld onderzoek. Piet Verhoeve van Medvia schetste kernachtig hoe men vanuit Vlaanderen innovaties stimuleert en ondersteunt én hoe samenwerking tot een win-win voor alle stakeholders kan leiden. Pablo Annys, voorzitter van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jan Brugge, verzorgde het slotwoord en nodigde iedereen uit tot de netwerkreceptie. Op de beurs waar een 10-tal ICT-bedrijven en kennisinstellingen stonden, konden contacten gelegd worden en eventuele samenwerkingen besproken worden. Een hapje en drankje konden daarbij niet ontbreken. 

Benieuwd naar de presentaties of enkele sfeerbeelden van de avond? U vindt ze onderaan deze pagina. 

Bijlage

Foto's