Project | Codesign Aliment

Het project Codesign Aliment wil door middel van codesign en cocreatie nieuwe producten en diensten creëren voor de voedingsindustrie

Producenten van voedingsproducten kunnen extra omzet creëren door aan hun voedingsproduct een belevingsinstrument te koppelen of andere innovatieve aspecten gebaseerd op gebruikersinzichten. De partners van het project Codesign Aliment willen voedingsbedrijven aanzetten om te innoveren, door hen te begeleiden in een traject van codesign dat leidt tot nieuwe producten of diensten. Zo gaat een voedingsbedrijf samenwerken met een schakel uit de voedingsketen, bijvoorbeeld een consument, een leverancier, maar ook een logistieke partner of zelfs meerdere samen. De focus ligt op het innoveren vanuit een niet-technologische zijde, zoals gebruiksgemak, toepassingen, vormgeving, …

Doelstellingen van het project

  1. Voedingskmo’s sensibiliseren rond de meerwaarde van codesign en cocreatie.
     
  2. Voedingskmo’s begeleiden bij hun grensoverschrijdende innovatietraject van codesign door ze samen te brengen met andere spelers binnen de voedingsketen, bij voorkeur over de (taal)grens.
     
  3. Uitwisseling van kennis tussen de partners omtrent de gebruikte aanpak rond het overbrengen van principes van codesign en cocreatie. Verbeteren van ieder zijn aanpak en ontwikkelen van specifieke methodes gericht op de agrovoedingsindustrie.
     
  4. Ontwikkelen van een online platform (Community) rond Codesign en Cocreatie: een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen, overheden die samen kennis willen uitwisselen over hun ervaringen met codesign en cocreatie.

Lopende activiteiten
zie www.codesign-aliment.eu

Contact 

West-Vlaanderen Wallonie France
Katelijne Vancleemput Johann d'Archambeau Frédérique Martin

POM West-Vlaanderen
p/a Huis van de Voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
België

T+32 (0)51 750 224
E katelijne.vancleemput@pomwvl.be

www.pomwvl.be

Wagralim
Maison de l’Industrie Technologique
Rue Auguste Piccard, 20
6041 Gosselies
Belgique

T +32 (0)71 919 286
E johann.darchambeau@wagralim.be

www.wagralim.be

Certia Interface
369 rue Jules Guesde
BP 20 039
59651 Villeneuve d'Ascq
France

T +33 (0)3 20 91 57 33
E frederique.martin@certia-interface.fr

www.certia-interface.fr

Partnerschap

Looptijd

01/10/2016 - 31/03/2019