Cocreatiebrainstorm voor Machinebouw & Mechatronica

Om het potentieel van de cluster Machinebouw & Mechatronica te optimaliseren, zijn digitale innovatie en integratie van nieuwe technologieën essentieel. Net daarom hebben we samen met onze partners vijf gloednieuwe Machinebouw & Mechatronicalabs geopend in Brugge en Kortrijk. Cocreatie tussen maakbedrijven en de kennispartners is belangrijk om mee de koers bepalen van Industrie 4.0 in West-Vlaanderen.

In een eerste fase van het cocreatietraject brainstormen bedrijven en experts in break-outsessies samen over de innovatieve mogelijkheden binnen één van volgende drie thema’s:

  • Machine 4.0: Hoe ziet volgens u de machine van de toekomst eruit?  Welke technologieën kunnen we hierbij toepassen?
  • Productie 4.0: Hoe ziet het productieproces eruit? 
  • Operator 4.0: Wat is het toekomstbeeld van een operator? 

Dit proces wordt begeleid door de brainstormfacilitators van Innowiz. (https://www.industrialdesigncenter.be/innowizforbusiness)

In het tweede deel maken we een selectie van de ideeën en bedrijfsconcepten met de grootste toegevoegde waarde voor de maakindustrie. In het vervolg van dit cocreatietraject gaan kennispartners en bedrijven samen aan de slag met de meeste innovatieve concepten die kunnen leiden tot de concrete ontwikkeling van demonstratoren of andere toepassingen.

Staat uw bedrijf ervoor open om mee te zoeken naar innovatieve kansen en oplossingen binnen Industrie 4.0? Kom dan zeker op dinsdag 22 oktober 2019 naar de Cocreatiebrainstorm Machinebouw & Mechatronica!

Programma  
12.30u Ontvangst met broodjes
13.00u Samen innoveren in de Machinebouw en Mechatronicasector
Prof.Dr.Ir. Davy Pissoort, KU Leuven
13.30u

Brainstorm in break-outsessies
Deel 1: Wat zijn de meest innovatieve ideeën?

14.15u Pauze
14.45u

Brainstorm in break-outsessies
Deel 2: Wat heeft de grootste toegevoegde waarde voor de maakindustrie?

16.00u Conclusies en next steps 
16.30u Netwerkdrink 

Deze cocreatiebrainstorm maakt deel uit van het Efro project ‘Cocreatie binnen Machinebouw & Mechatronica'. 

Voor wie? 

Deze cocreatiebrainstorm Machinebouw & Mechatronica richt zich tot bedrijfsleiders, R&D-verantwoordelijken, engineers en productieverantwoordelijken van KMO’s en grote bedrijven binnen de sectoren machinebouw en mechatronica, tot industriële productiebedrijven en toeleveranciers.

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Dinsdag 22 oktober 2019 - 12:30

Locatie

Novotel Brugge, Katelijnestraat 65, 8000 Brugge

Inschrijvingsformulier

Door in te schrijven gaat u akkoord dat uw gegevens worden bewaard, gedeeld en gebruikt door en met de organiserende partners van dit evenement om de inschrijving op een goede manier te verwerken.  

Door deel te nemen aan dit evenement verklaart u zich akkoord dat er beeldmateriaal van u kan genomen en verspreid worden voor publicitaire doeleinden door Fabrieken voor de Toekomst. U kunt op elk moment contact opnemen met veronique.de_kinder@pomwvl.be om beeldmateriaal te laten verwijderen.