Build & Care

Nieuwe ideeën ontwikkelen is niet moeilijk. Ontsnappen aan de oude wel." - John Maynard Keynes

In België is er een duidelijke tendens waarneembaar waarbij senioren hun woning verkopen en zich in de herfst van hun leven aan de kust gaan vestigen. Hierdoor is West-Vlaanderen koploper op het vlak van de vergrijzing en zijn er appartementen en woningen nodig die aangepast zijn aan de noden van die senioren.

Een groot deel van het patrimonium aan de kust dateert echter van de jaren ‘70 en ’80 en is niet (meer) aangepast aan de specifieke behoeftes en verwachtingen van een oudere bevolkingsgroep.

POM West-Vlaanderen en haar partners ontwikkelden het 'Build & Care'- concept, een digitaal platform waar bouw en zorg samenkomen. Deze totaaloplossing combineert allerlei diensten en producten op vlak van renovatie en zorg, met als toegevoegde waarde een stimulans voor een warme buurt. Senioren kunnen er zich in een handomdraai inschrijven voor groepsaankopen voor renovaties, zorgdiensten contacteren, producten en diensten bij lokale handelaars bestellen en culturele of sociale activiteiten boeken. Kortom, dankzij dit nieuwe platform waait er een nieuwe, warme wind door het sociale leven én de levensbestendige woningen waardoor mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen maar ook minder éénzaam zijn. 

Benieuwd naar de webinar C'ment: waar bouw en zorg samenkomen van 28 oktober 2020? Herbekijk hem hier: https://youtu.be/mh9wj5jUyM0.

Wenst u een digitale versie te ontvangen? Stuur dan een mailtje naar inge.taillieu@pomwvl.be.