Traceerbaarheid als tool om je productieproces te verbeteren

Bij de productie van voeding is traceerbaarheid zeer belangrijk en bovendien verplicht. Het realiseren van een foutloze traceerbaarheid is echter niet makkelijk indien er geen systeem voor ter beschikking is. Hoe kan je snel terugvinden in welke eindproducten een zak van 50kg kruiden is verwerkt? Je leert het in deze workshop!

Een toegankelijke en uitgebreide traceerbaarheid biedt kansen. Ten eerste bij een audit, maar het is ook bepalend voor de gegevens op het etiket of als tool om het productieproces continu te verbeteren. Bijvoorbeeld door variatie in eindproducten goed in kaart te brengen. Die wordt niet alleen veroorzaakt door het productieproces maar ook door variatie in grondstoffen. Bij het volgen van diverse batches van grondstoffen en eindproducten, inclusief producteigenschappen, productieparameters en labmetingen, onstaan er heel wat kansen om de oorzaak van variatie van een product diepgaander te analyseren, te beheersen en te verbeteren.

In deze workshop gaan we dieper in op hoe je traceerbaarheid in kaart kan brengen en de kwalitatieve eigenschappen van inkomende en uitgaande goederen kan registreren en analyseren. Vervolgens maken we duidelijk hoe traceerbaarheid kan worden ingezet om zowel productie als productieproces te optimaliseren.

Klik hier om het volledig programma te bekijken en in te schrijven.

 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Dinsdag 13 juni 2017 - 12:00

Locatie

Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare