×

Statusbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Start to Circle

Kick-off event circulaire economie binnen de Provincie West-Vlaanderen

Circulaire economie, waarbij reststromen hergebruikt worden, is zonder twijfel de toekomst. Het sluiten van de kringloop is niet alleen goed voor mens en milieu, het biedt ook een economisch potentieel dat vaak onderbelicht blijft. Verschillende bedrijven hebben de meerwaarde reeds aangetoond, met recyclage als eenvoudigste voorbeeld: door materialen opnieuw te gaan inzetten worden de kosten teruggedrongen. Maar er is natuurlijk nog meer…

Programma

13.00u

Onthaal

13.30u

Welkomstwoord - Eline Persyn, Fabrieken voor de Toekomst

13.35u

Crash course circulair ondernemen - Thomas Vandehaute, Sirris & Helen Versluys, Agoria

 

Alsof de ecologische en maatschappelijke meerwaarde van een circulaire economie nog niet overtuigend genoeg zouden zijn, stellen we ons de vraag: “Welke business opportuniteiten brengt circulaire economie mee voor uw bedrijf? Wat leiden we af uit de analyse van best practices?” 

Een interactieve lezing propvol goede (en misschien ook minder goeie) voorbeelden en de analyse van waarom iets wel (of net niet) werkt. Geen luistersessie maar een hands-on workshop waar actief wordt gewerkt op reële cases. Scherp uw ondernemerszin aan en verken de mogelijkheden van circulair ondernemen. 

16.35u

Pauze

16.55u

Circulair Netwerk in West-Vlaanderen 

 

Een fijne selectie partnerorganisaties komt hun programma rond circulaire economie voorstellen. Ze lichten hun specifieke focus toe en loodsen u door de agenda met activiteiten. Dan weet u meteen waarheen om nog dieper in de materie te duiken.

 

Vlaanderen Circulair, het knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen. - Yolan Gielen 

  • Een toelichting over het Vlaams beleid inzake circulaire economie. Wie is Vlaanderen Circulair, wat is The New Plastics Economie?
  • Een concreet aanbod naar bedrijven. Hoe kunnen we de ondernemingen dat duwtje in de rug bezorgen om de transitie naar een meer circulaire economie in te zetten? Zit je al langer te broeden op een idee, dan kom je hier te weten op welke manier je de ontwikkeling ervan kan gefinancierd krijgen.

 

Catalisti, speerpuntcluster voor duurzame chemie - Wannes Libbrecht

Deze organisatie (de reïncarnatie van Fisch, Flanders Institute for Sustainable CHemistry) heeft een indrukwekkend trackrecord in het initiëren van innovatietrajecten. Dit doen ze in nauwe  samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen. Meestal zijn dit projecten waar duurzaamheid en circulaire economie de rode draad vormen. Ontdek wat hun diensten voor uw onderneming kunnen betekenen en hoe u uw onderneming zo stevig de toekomst in loodst.  

 

Kennisinstellingen, sector- en werkgeversorganisatie pitchen hun aanbod:

Agoria, Essenscia, Fedustria, Voka, Unizo ,Centexbel, Sirris, Ugent, Kul, Howest, Vives(Tbc)

17.40u

Netwerkdrink om even na te praten of meteen plannen te maken om aan de slag te gaan!

 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Woensdag 27 juni 2018 - 13:00

Locatie

VKC, Kortrijk

Bijlage

Contact