Smart @ West-Vlaanderen

Slimme samenwerking zorgt voor een duurzame competitiviteit

Wat hebben Picanol, Daikin, Quadrant, Thule, Anziplast en SAPA Profiles met elkaar gemeen? Elk van deze gerenommeerde industriële bedrijven vonden een troef in het aangaan van partnerships met maatwerkbedrijven. Slimme samenwerkingen die verder gaan dan de klassieke manier van samenwerken. 

Deze ambitieuze en succesvolle bedrijven brengen hun verhaal over het unieke van deze duurzame samenwerkingen in de vorm van co-engineering, robotica, digitalisering, technologische borging, co-creatie, eco-footprint verkleinen, connectiviteit, ….

Agoria, Essenscia, Fedustria en Fevia slaan samen met de POM West-Vlaanderen de handen in elkaar en werken binnen de Fabrieken voor de Toekomst samen aan het versterken van de technologische ondersteuning in West-Vlaanderen. De sprong naar industrie 4.0 willen we niet alleen maken, maar er ook meteen in uitblinken. De snelle maatschappelijke – technologische (r)evoluties vragen dan ook doeltreffende oplossingen.

Hoe slimme partnerships tussen bedrijven een motor kunnen zijn voor een sterkere competitiviteit, dat krijg je te horen van collegabedrijven op ons colloquium van 8 november in Gits. 

Programma

17u00 Onthaal met een drankje en kennismaking met inspirerende demo's zoals cobot & digitale ondersteuning op de werkpost
17u30 Verwelkoming door Frank Beckx, Managing Director Essenscia Vlaanderen
17u35 QRM meets industry 4.0: transformeer uw productieproces tot een competitief wapen door Rik Vanhevel, Principal Engineer Smart and Digital Factories Sirris
17u50 Economische context in Vlaanderen: kansen en opportuniteiten door Marc Lambotte, CEO Agoria
18u10

Zes ambitieuze bedrijven aan het woord over hun slimme samenwerking
Hoe samenwerking tussen bedrijven naar een next level brengen? Aan de hand van getuigenissen leren we hoe partnerschappen ontstaan. Inspirerende cases van co-engineering, kwaliteitsborging, digitale processen tot flexibiliteit voor kleine reeksen…

QUADRANT - Ivan Meersman, CEO
"Door samen de productieflow en ergonomie te ontwerpen, kunnen we voldoen aan de noodzakelijke strenge kwaliteitsnormen binnen de medische en de automobiel wereld, nl. Nul-fouten/Zero-defects."

SAPA Profiles - Bruno D’Hondt, Managing Director bij Sapa Profiles Benelux 
"Cognitieve arbeidsondersteuning is een extra troef voor samenwerking."

THULE - Filip Van Der Linden, CEO
"De inhuiswerking leidt tot een continue focus op supply chain optimalisatie en helpt zo mede de productie te verankeren in onze regio"

PICANOL - Carl Delaere, Manager Operations
"Door inclusieve samenwerking met maatwerkbedrijven blijft de maakindustrie in Vlaanderen."

ANZIPLAST - Peter Van Steen, CEO
"De gezamenlijke ontwikkeling van het inzetten van cameratechniek tijdens de moeilijke processen garandeert ons borging."

DAIKIN - Didier Cartrysse, Section Manager Procurement
“Inspiratie en vertrouwen gaf de kansen, geniaal partnership de innovatieve resultaten: 'Just-In-Time' producties; creatie van een 'online external subassy centre'."

Reflectie: ervaringen uit textiel- hout en meubelbedrijven onder leiding van moderator Mieke Dumon met Fa Quix General Manager Fedustria

18u55 Slotwoord 'Ondernemen op hoog niveau door samenwerking tussen maatwerkbedrijven en speerpuntsectoren' door Jean de Bethune, gedeputeerde Economie en Sociale Economie
19u00

Walking dinner en netwerking bij inspirerende demo's zoals cobot & digitale ondersteuning op de werkpost

Moderator: Mieke Dumon

Praktisch

Inschrijven kan gratis via onderstaand webformulier.

Contact

Ilse Van Houtteghem, Coördinator Sociale Economie
ilse.van_houtteghem@pomwvl.be
M +32 495 54 39 44

Steven Van Luchene, Coördinator Nieuwe Materialen en Machinebouw & Mechatronica
Fabrieken voor de Toekomst
steven.van_luchene@pomwvl.be
M +32 472 56 81 71

 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Woensdag 08 november 2017 - 17:00

Locatie

De Oude Melkerij, Stationsstraat 143b, 8830 Gits