×

Statusbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Seminarie - "Nieuwe businessmodellen in de zorgeconomie" - jan & feb 2018

Door de stijgende zorgvraag in het algemeen en de vergrijzing in het bijzonder komt het traditioneel financieringsmodel van de zorgsector onder druk te staan. Een duurzame oplossing bestaat erin om nieuwe samenwerkingsvormen tussen bedrijven en zorgorganisaties op te zetten die resulteren in maatschappelijke én economische winst.

Bij een geïntegreerde samenwerking tussen social profit en profit brengen zorginstellingen hun kennis in over de specifieke noden van hun klant en zetten de bedrijven hun technische kennis en know how in om gezamenlijk, als evenwaardige partners, een geschikt antwoord te bieden op de zorgvraag. Resultaat: een gezamenlijke waardecreatie die resulteert in een kwalitatieve zorg én een financiële meerwaarde voor de partners. 

Een seminarie van 4 sessies

Vanuit de ambitie van de Fabriek voor de Toekomst Zorgeconomie en als onderdeel van het SHINE project, organiseert de POM West-Vlaanderen daarom begin 2018 een seminarie over 'businessmodellen in de zorgeconomie". Dit seminarie omvat vier opeenvolgende sessies over geïntegreerde samenwerkingen tussen bedrijven en social profit organisaties. Deze wekelijkse sessies vormen één geheel en vinden telkens op donderdag plaats, van 18u30 tot 21u30, op de nieuwe campus van KULeuven in Brugge (aan de achterkant van het station).

Inschrijven kan via het formulier onderaan deze webpagina. De kostprijs voor deelname aan de vier sessies van het seminarie bedraagt € 400. U krijgt dit bedrag volledig terugbetaald indien u op alle sessies aanwezig bent. Uw deelname is pas definitief als deze borg werd betaald. U ontvangt alle praktische informatie over de betaling van deze borg als we uw gegevens hebben ontvangen bij de inschrijving.

Programma

Datum Sessie Spreker
Donderdag 18/01/2018 Samenwerking tussen profit en social profit: wat zijn de voordelen? Professor Johan Bruneel (KULAK)
Donderdag 25/01/2018 Het opzetten van een businessmodel in de zorgeconomie (deel 1) Johan Moyersoen (i-propeller)
Donderdag 01/02/2018 Het opzetten van een businessmodel in de zorgeconomie (deel 2) Johan Moyersoen (i-propeller)
Donderdag 08/02/2018 Een nieuw 'governance model' voor de zorg Professor Johan Bruneel (KULAK)

Deze sessies maken deel uit van het SHINE project dat o.a. als doelstelling heeft om de samenwerking tussen zorgactoren en bedrijven in West-Vlaanderen te stimuleren. SHINE krijgt financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Provincie West-Vlaanderen.

Contact

Dominique Bogaert
POM West-Vlaanderen
Stafmedewerker Fabriek voor de Toekomst Zorgeconomie
Telefoon: +32 50 140 194
E-mailadres: dominique.bogaert@pomwvl.be

Inge Taillieu
POM West-Vlaanderen
Coördinator Zorgeconomie Fabrieken voor de Toekomst
Telefoon: 050 140 164
E-mailadres: inge.taillieu@pomwvl.be

 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Donderdag 18 januari 2018 - 18:30 tot Donderdag 08 februari 2018 - 21:30

Locatie

Spoorwegstraat 12, 8200 Brugge

Bijlage