Mini-opleiding hygiëne en autocontrole bij B2C voedingsbedrijven

Deze mini-opleiding van de Voorlichtings- en Begeleidingscel van het FAVV (Federaal Agentschap Veiligheid van de Voedselketen) geeft u inzicht in de regels over voedselveiligheid en autocontrole voor ondernemers die rechtstreeks leveren aan de consument, zoals bakkers, slagers, horeca, detailhandel, gemeenschapskeuken, hoevewinkel… 

HACCP, traceerbaarheid, meldingsplicht, allergenen en etiketteerverplichtingen komen aan bod, maar ook de inrichting van de infrastructuur, goede hygiënepraktijken… kortom alle aspecten waaraan een degelijk autocontrolesysteem moet voldoen.

Na de opleiding kunt u gerichte vragen stellen aan een technische expert van het FAVV B2C team.

Deze opleiding is gratis, inschrijven is wel verplicht.

Programma  
17.30u Ontvangst
18.00u Deel 1 opleiding: 
Autocontrole voor de B2C sector. Verschil tussen registratie, toelating, erkenning. Autocontrole adequaat invoeren, inclusief traceerbaarheid en meldingsplicht. 
19.15u Pauze met broodjes
19.30u Deel 2 opleiding:
Goede hygiënepraktijken, registratieformulieren, wegwijs beschikbare info online en specifieke sectorgidsen.
21.00u Einde

Voor wie?

Bakkers, slagers, horeca, detailhandel, gemeenschapskeuken, catering, hoevewinkel, zuivelproducenten met B2C verkoop, chocoladewinkel, foodtrucks en andere voedingsproducenten met verkoop rechtstreeks aan de eindklant.

Partners

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Donderdag 05 december 2019 - 17:30

Locatie

Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare

Contact

Inschrijven
bvba, cvba, nv, esv (economisch samenwerkingsverband), bo (buitenlandse onderneming), ...

Door in te schrijven gaat u akkoord dat uw gegevens worden bewaard, gedeeld en gebruikt door en met de organiserende partners van dit evenement om de inschrijving op een goede manier te verwerken.  

Door deel te nemen aan dit evenement verklaart u zich akkoord dat er beeldmateriaal van u kan genomen en verspreid worden voor publicitaire doeleinden door Fabrieken voor de Toekomst. U kunt op elk moment contact opnemen met veronique.de_kinder@pomwvl.be om beeldmateriaal te laten verwijderen.