Innovation Readiness Levels

Innovation Readiness Levels = een instrument om communicatie en samenwerking in innovatietrajecten te bevorderen.

INFOSESSIE | Dinsdag 30 mei | Kortrijk

Innovatie en partners zijn tegenwoordig onmisbaar indien u de ontwikkeling van een nieuw product wil laten uitgroeien tot een volwaardig bedrijfsproject. Tijdens onze infosessie laten we u graag kennismaken met de Innovation Readiness Levels (IRL) en kunt u ontdekken hoe dit eenvoudig instrument u tijdens uw dagdagelijkse werking kan ondersteunen.

Als organisatie die instaat voor de economische en/of technologische ondersteuning; als bedrijvencentrum of als organisatie die bedrijven helpt bij hun innovatieproces (onderzoekscentrum, designer,…), kortom als onderdeel van het ondersteunende ecosysteem bij deze projecten, ervaart u ongetwijfeld de noodzaak om stil te staan bij de maturiteit, de opportuniteiten en de risico’s van dergelijke projecten en innovatieve samenwerkingsverbanden.

De IRL-schaal is opgebouwd uit 9 niveaus: vanaf het concept tot het product, de techniek of de dienst die met succes kan worden gelanceerd. Tijdens de workshop zal u kunnen kijken naar de mogelijkheden van dit instrument, dat zowel voor communicatie, als samenwerking in innovatieve samenwerkingsverbanden kan worden aangewend. Door middel van enkele concrete voorbeelden van startende samenwerkingsverbanden, zal u de IRL-schaal aan de realiteit kunnen toetsen.

Wat is de verwachte reikwijdte van het samenwerkingsverband en welke ontwikkelings- en validatiefases moeten worden doorlopen? Technologie komt hierbij nogal vaak aan bod, maar ook “marktkennis”, “klantgerichtheid”, “valorisatie”, “intellectuele eigendom” en “investeringen” spelen een belangrijke rol in de analyse.

Praktische informatie en contact

Wanneer? Dinsdag 30 mei, van 15u tot 17u
Waar? Sirris, Graaf Karel de Goedelaan 5, 8500 Kortrijk
Voor wie? Organisaties die innovatie ondersteunen (begeleiding, consultancy), organisaties gericht op technologie-overdracht, kennis- en onderzoekspartners betrokken in de exploitatie van kennis, producten of diensten

Deze infosessie is gratis, maar u moet zich wel vooraf inschrijven vóór 26 mei.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Lien Loosvelt, POM West-Vlaanderen (E: lien.loosvelt@pomwvl.be; T: 059 36 33 90)