Hoe kan digitalisatie helpen om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren?

We kunnen er niet meer om heen. Het werken met pen en papier voor logboeken en data opslag is niet meer van deze tijd. Evenmin als werken met software die niet geïntegreerd is over het hele productieproces. Digitalisatie kan elk bedrijf helpen om data analyse eenvoudiger te maken en productieprocessen te automatiseren.

Maar hoe begin je hier aan? Welke tools en systemen bestaan er en welke zijn geschikt voor mijn bedrijf? Welk voordeel haal ik hier nu precies uit en is het allemaal wel betaalbaar? Flanders’ FOOD helpt je op weg.

In een reeks van 8 workshops, waarvan 4 in het Huis van de Voeding in Roeselare, kom je te weten welke moderne, gebruiksvriendelijke en betaalbare software systemen jou kunnen helpen op verschillende niveaus in de bedrijfsvoering: in 4 sessies maken we jou warm over het gebruik van meer geïntegreerde software voor productieplanning, voorraadbeheer, traceerbaarheid en productie-efficiëntie. In de andere 4 sessies stellen we tools voor die data eenvoudig omzetten in kennis die aangewend kan worden om het productieproces beter te begrijpen en bij te sturen. Focus ligt hierbij op steekproefvoorschriften, data-analyse, procesbeheersing en het opstellen van goede experimenten voor procesoptimalisatie.

De workshops in het Huis van de Voeding vinden plaats op:

  • 4 mei: traceerbaarheid digitaliseren
  • 18 mei: hoe uw productieprocessen nog efficiënter maken
  • 1 juni: hoe omgaan met plotse veranderingen in uw productieplanning
  • 22 juni: voorraad beter beheren om te besparen

Klik hier om het volledig programma te bekijken en in te schrijven.

 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Donderdag 04 mei 2017 - 16:00

Locatie

Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare