Food@Network

Op 17 oktober 2017 getuigden bedrijven en opleidingsinstanties over de troeven en de mogelijkheden voor jongeren, werkzoekenden en werknemers in de voedingsindustrie. 
 

De eerste editie van Food@Network was alvast een succes. Een 100-tal aanwezigen waaronder intermediairen, leerkrachten, voedingsbedrijven en maatwerkbedrijven tekenden present!  We willen alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid.

Doorheen verschillende infosessies konden de aanwezigen de voedingsindustrie en de mogelijkheden van de sector ontdekken.
Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod.
Enerzijds werd er ingezoomd op de troeven van de voedingsindustrie en de mogelijkheden van werknemers om door te groeien in de sector. Verschillende mogelijkheden om de instroom te stimuleren werden verder uitgediept.
Anderzijds konden voedingsbedrijven en maatwerkbedrijven een infosessie bijwonen waarin de verschillende samenwerkingsmogelijkheden aan bod kwamen.
Ook voor het onderwijs was er een sessie voorzien over het belang van samenwerking tussen voedingsbedrijven en het onderwijs.
Een rondleiding in het vernieuwde joblabo stond ook op het programma. 

 

Food@Network en Food@Work LIVE (23 november 2017) zijn initiatieven van de Academie voor de Toekomst in samenwerking met Alimento, RESOC-Midden-West-Vlaanderen, RTC West-Vlaanderen, VDAB, Syntra West, SBM, POM West-Vlaanderen, Milcobel, Crops, Alpro, Greenyard Frozen, Ardo, Marine Harvest Pieters, Mulder Natural Foods, Westvlees, VFU, Randstad, Let's Work, VTI Roeselare en VIVES.

 

Hieronder nog wat sfeerbeelden en de presentaties van de verschillende sessies. 

Bijlage

Foto's

Food@Network netwerkreceptie
Food@Network getuigenissen werknemers voedingsindustrie
Food@Network samenwerking maatwerkbedrijven voedingsindustrie
Food@Network instroom medewerkers voedingsindustrie
Food@Network joblabo voedingsindustrie
Food@Network samenwerking onderwijs voedingsbedrijven
Food@Network instroom medewerkers voedingsindustrie
Food@Network netwerkreceptie