Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen is schot in de roos

“Nieuwe impulsen aan kunststof- en textielsector”

Ontwikkelingen en innovaties in de textiel- en kunststofnijverheid stimuleren om nieuwe opportuniteiten te creëren: dat is de belangrijkste ambitie van de Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen. De uitbouw van deze fabriek, een initiatief van de POM West-Vlaanderen, krijgt de volle steun van Vlaanderen en Europa. Stijn Devaere (Centexbel) en Guy Verrue (BIG) zijn alvast enthousiast over de resultaten.

Bij de Fabrieken voor de Toekomst slaan de overheid, het onderwijs, kennisinstellingen en de industrie de handen in elkaar om bedrijven klaar te stomen voor de toekomst. Samenwerking en innovatie zijn cruciaal.
“Meer dan 60% van de Belgische textielsector bevindt zich in onze provincie. Hier ligt ook het zwaartepunt van de kunststofindustrie. Dat zijn de sectoren waar de Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen op inzet”, legt Stijn Devaere, director services bij Centexbel uit. “De ankerplaats van deze fabriek is het VKC in Kortrijk, dat de vaste locatie voor de hubwerking vormt. Het open landschapsbureau is symbolisch voor de open innovatie die we nastreven.”

Lees hieronder (bijlage) het volledig artikel uit "Ondernemers" - Voka (Regionaal West-Vlaanderen Jg. 2017 #7).

Bekijk het volledige nummer: www.voka.be/publicaties.

 

Bijlage