Drone West: Ondersteunende partners

7 december 2018 – VIVES Brugge – 10u tot 18u

Bevestigde ondersteunende partners zijn: 

Voka helpt u graag bij het uitstippelen van een groeipad op maat. Samen met 3.200 andere ondernemingen heeft u als lid van Voka West-Vlaanderen alvast toegang tot de invloed, de kennis en het netwerk van de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen.
Sinds 2015 is Agoria actief in de ontwikkeling van de drone economie. Agoria verbindt , werkt samen, stimuleert innovatie en voedt de ontwikkeling van waarde gedreven  industrie toepassingen. Agoria lobbyt voor de positieve toepassing van de Belgische Drone Wetgeving en ondersteunt krachtig de totstandkoming en implementatie van de aankomende Europese Drone Wetgeving. Agoria heeft een zitje in de Raad Van Bestuur van BeUAS, de Belgische Drone Federatie, en is recent erkend door het Nationaal Bureau voor Normalisatie (NBN) als sector operator voor ISO/TC20/SC16” Unmanned Aircraft Systems”. Agoria zit ook in de Adviesraad van Imec.istarts’, meer specifiek de  groep “ Aeronautics&Drones”.
EUKA is als Vlaams erkend Innovatief Bedrijvennetwerk een centraal aanspreekpunt betreffende drones voor de overheid, de drone industrie, eindgebruikers en academische wereld. De drone economie is wereldwijd een belangrijke toekomstsector. Het snel evoluerende Internet-of-Things, dronetechnologie en het vermarkten ervan biedt omwille van de tot de verbeelding sprekende toepassingen enorm veel nieuwe uitdagingen voor een breed aantal sectoren in Vlaanderen. EUKA wenst haar clusterleden ‘hefbomen’ aan te bieden om de gemeenschappelijke noden in de dronemarkt te helpen oplossen of te deblokkeren en om de vele nieuwe opportuniteiten die zich aanbieden in deze toekomstsector te helpen ontwikkelen. 
OWI-Lab is het Belgische RD&I Lab voor wind energie. Sirris is coördinator van dit initiatief in samenwerking met VUB en UGent. We ondersteunen bedrijven bij onderzoeks- en innovatieprojecten, en geven toegang tot unieke testfaciliteiten (grootste klimaatkamer van EU, corrosie & materiaal testen, 3D-printing,…) en meetapparatuur voor O&O. Er is specifieke aandacht voor de ontwikkelingen in de offshore wind sector. Sinds 2017 zijn we ook trekker van het Innovatief BedrijfsNetwerk (IBN) Offshore Energie. Meer dan 45 bedrijven & kennisinstellingen maken reeds deel uit van dit IBN.

Organiserende partners