×

Statusbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

De zin en onzin van additieven in onze voeding

Additieven in onze voeding: een vloek of een zegen? De meningen zijn verdeeld! In het seminarie 'De (on)zin van additieven in onze voeding' verdedigen voor- en tegenstanders van het gebruik van additieven hun standpunt en gaan ze met elkaar in debat. 

Rosanne Hertzberger, schrijfster van het boek Ode aan de E-nummers, start met een lezing over het gebruik van additieven. Daarna geeft Staf Henderickx, auteur van Van mammoet tot Big Mac, zijn visie op het gebruik van E-nummers. Vervolgens gaan beide sprekers hierover in debat met elkaar en met een panel van vertegenwoordigers uit de voedingsindustrie en uit de academische wereld. Tijdens een afsluitende drink zijn de West-Vlaamse kennisinstellingen aanwezig met een infostand over hun expertise op het gebied van voeding.

Dit seminarie is een initiatief van de Expertengroep Voeding van TUA West. 

Programma

  • Pitch door de West-Vlaamse kennisinstellingen waarin ze hun expertise rond voeding voorstellen
  • Lezing door Rosanne Hertzberger; microbiologe, columnist en schrijfster van het boek 'Ode aan de E-nummers'. 
  • Lezing door Staf Henderickx; huisarts en schrijver van onder meer 'Van Mammoet tot Big Mac'.   
  • Debat over de (on)zin van additieven met panel van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de academische wereld 
  • Afsluitende drink met infostand van de kennisinstellingen 

Sprekers 

  • Rosanne Hertzberger
  • Staf Henderickx
  • Moderator: Greet Riebbels, ILVO
  • Frank Devlieghere, UGent
  • Piet Vanthemsche, KU Leuven
  • Chris De Wolf

Klik hier voor informatie over de sprekers.

Praktisch

Deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht via onderstaand webformulier. 


 

    

 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Maandag 10 september 2018 - 18:00

Locatie

Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare

Bijlage