Circular Inspiration Day

Donderdag 28 november, Kortrijk 

Zowel ondernemers als consumenten zijn zich steeds meer bewust van milieu en duurzaamheid. Maar hoe zet u als bedrijf de eerste haalbare stap richting circulair ondernemen? 

Evolueer naar een circulair product

Tijdens de Circular Inspiration Day op 28 november in Kortrijk geven we u als bedrijf de nodige stof om over na te denken. Stel bepaalde onderdelen van uw bedrijf of bedrijfsproces zoals productontwerp, materiaalkeuze of businessmodel in vraag. Koppel op deze manier duurzame innovatie aan uw businessinnovatie. 

Werk uw case in cocreatie verder uit

U krijgt een concrete en haalbare uitdaging op het vlak van circulair ondernemen mee naar huis. De begeleidende experts van Innowiz helpen om uw bedrijfsuitdaging op maat te formuleren. De verdere uitvoering van uw case gebeurt in cocreatie met de expertise van West-Vlaamse kennispartners.

Programma  
15.30u Ontvangst
15.45u Inleiding: Spectaculair Circulair in West-Vlaanderen - Stefaan Verhamme, coördinator Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen, POM West-Vlaanderen

 

Drie inspirerende bedrijfscases over circulair ondernemen voorgesteld door de kennispartners Centexbel-VKC, Howest, KU Leuven en VIVES:

  • “Circulair herinzetten van verpakkingsafval binnen de retailersector” i.s.m. retailbedrijf 
  • “Uitdagingen bij het inzetten van recyclaten voor sandwichpanelen” i.s.m. het bedrijf Paneltim 
  • “Circulair herontwerp van een handschrobber met bijzondere aandacht voor design-for-disassembly het inzetten van recyclaat" i.s.m. het bedrijf Waak
  Formuleer uw circulaire bedrijfsuitdaging - interactieve matchmaking tussen bedrijven en kennispartners onder begeleiding van Innowiz (klik).
  Conclusies en next steps
18.30u Netwerkreceptie

Voor wie: 

Bedrijfsleiders, R&D managers, productmanagers, aankoopmanagers van: 

  • bedrijven met kunststof- en/of textielproducten in hun gamma 
  • producenten van kunststof- en/of textielproducten en hun toeleveranciers 
  • recyclagebedrijven

Partners

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Donderdag 28 november 2019 - 15:30

Locatie

Vlaams Kunststoffencentrum, Etienne Sabbelaan 49, 8500 Kortrijk

Inschrijven

Door in te schrijven gaat u akkoord dat uw gegevens worden bewaard, gedeeld en gebruikt door en met de organiserende partners van dit evenement om de inschrijving op een goede manier te verwerken.  

Door deel te nemen aan dit evenement verklaart u zich akkoord dat er beeldmateriaal van u kan genomen en verspreid worden voor publicitaire doeleinden door Fabrieken voor de Toekomst. U kunt op elk moment contact opnemen met veronique.de_kinder@pomwvl.be om beeldmateriaal te laten verwijderen.