Boosting Manufacturing Industries in Belgium - Sessie 1

Made Different – Factory of The Future - Level 1 – sessie 1

11 april 2019, VKC Kortrijk 

Wil uw bedrijf een fabriek van de toekomst worden? De bucketlist events 'Boosting Manufacturing Industries' laten u kennismaken met de 7 essentiële transformatiedomeinen, maar vooral ook met slimme pistes om daar concreet mee aan de slag te gaan. In deze eerste sessie, op 11 april, ligt de focus op het transformatiedomein 'T5 - Human Centered Organisation'.

Programma (start om 13.00u)

Verwelkoming – feedback vorige sessie en eerste scans
Ben Van Roose – Head Manufacturing Industries – Agoria
General Introduction Industry 4.0
Anje Van Vlierberghe – Expert Innovation Center of Expertise - Agoria
Human Centered Organisation in Industry 4.0
Waarom is werken aan de Human Centred Organisation (HCO) transformatie belangrijk? Hoe worden zowel onze medewerkers als het bedrijf hier beter van? Hoe kunnen we hiermee aan de slag?
Robrecht Janssens  – Expert Labour Organisation – Agoria
Aan de slag met HCO
Werken aan HCO betekent starten bij het begin en projectgewijs medewerkers, leidinggevenden en organisatie sterker maken. Je kan aan de slag met de stapsgewijze benadering en een roadmap voor Innovatieve Arbeidsorganisatie.
Seth Maenen – Projectleider - Flanders Synergy
Case 1: TE Connectivity
Hoe is TE Connectivity te werk gegaan om samen met de medewerkers een Factory of the Future te bouwen? En wat betekent dat voor medewerkers? Hoe worden zij betrokken en welke taken en rollen krijgen zij in de Human Centred Organisation. En welke lessen trekt TE Connectivity hieruit?
Peter Schollaert  – Sr Advisor Team, Talent and organizational development – TE Connectivity, FoF 2019 Award winner (re-assessment)
Case 2: De Oesterbank
Wat betekent Human Centred Organisation voor een bedrijf dat 2 klanten heeft, zowel de opdrachtgevers, als de medewerkers? Hoe is De Oesterbank aan de slag gegaan om zelfsturende teams te bouwen? En wat kunnen we daaruit leren?
Luc Rosseel –Directeur – De Oesterbank
Aan de slag (aanbod)
Hoe kan ik werken aan Human Centred Organisation? Waar te beginnen? En wie kan mij daarbij helpen?
Robrecht Janssens  – Expert Labour Organisation – Agoria
Wrap-Up & To Do's
Ben Van Roose – Head Manufacturing Industries – Agoria

Voor wie?

Plantmanagers, bedrijfsleiders en CEO's van maakbedrijven. 

De Level 1, zoals in de titel vermeld, doelt op bedrijven die met de zeven transformatiedomeinen intern aan de slag willen, maar nog niet zo goed weten wat het allemaal inhoudt en hoe dit in de praktijk aan te pakken.

Deelnemen?

  • De sessie start om 13.00u en eindigt omstreeks 17.30u met een netwerkmoment. 
  • De sessie vindt plaats in het VKC in Kortrijk (Etienne Sabbelaan 49, 8500 Kortrijk).
  • De sessie is gratis, inschrijven is wel noodzakelijk via de website van Agoria [link]. Er wordt een bedrag van € 250 gefactureerd bij no-show of annulering minder dan 48 uur voor aanvang van het event. Annuleren kan via magdalena.otero@agoria.be.

Idealiter schrijft u zich in voor de volledige bucketlist bestaande uit vijf hands-on infosessies gebaseerd op de zeven door Europa erkende industriële voor kmo maakbedrijven. 

Deze sessies komen stand dankzij volgende partners: 

Klik hier om terug te keren naar de algemene pagina, met een overzicht van de 5 namiddagsessies: 

T5 - Human Centred Organisation 

De betrokkenheid van de werknemers bij de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf is cruciaal. Individuele fabrieksarbeiders moeten worden omgevormd tot een groep medewerkers met de autonomie en ruimte om hun talent, creativiteit en initiatieven te kanaliseren binnen de context van een innovatieve organisatie.
Duurzame inzetbaarheid gaat over het motiveren en ondersteunen van individuele medewerkers om bij te blijven dragen aan een of meerdere arbeidsprocessen, door middel van een continue/repetitieve evaluatie van hun vaardigheden en het op peil houden van hun competenties door middel van training, coaching, enz.
Het resulterende klimaat is van dien aard dat mensen de relevantie van continu leren voelen en gemotiveerd blijven om topprestaties te leveren.

Schrijf u vandaag nog in!

Klik hier