×

Statusbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Biedt jouw product oplossingen in de zorgsector in het Verenigd Koninkrijk?

Van 11 tot 14 maart 2018 organiseert de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen een handelsmissie naar het Verenigd Koninkrijk voor West-Vlaamse bedrijven die zich (ook) actief richten op de zorgsector.

Met deze handelsmissie wil de POM West-Vlaanderen de bedrijven in de zorgeconomie helpen met hun (eerste) exportactiviteiten naar Engeland en Schotland, wat aansluit bij de ambities van de Fabriek voor de Toekomst Zorgeconomie. Deze handelsmissie vormt een onderdeel van het Europees SHINE project.

Infosessie ter voorbereiding van de handelsmissie

Waar en wanneer?

Donderdag 18 januari 2018 van 11u00 tot 12u30 in Hotel Weinebrugge in Brugge.

  Onderwerp Spreker
11u00 Verwelkoming en uitleg bij het SHINE project Inge Taillieu, Coördinator Zorgeconomie, Fabriek voor de Toekomt Zorgconomie
11u15 The healthcare landscape, innovation in different business sectors, health, life sciences, etc in Scotland  Dr Andrea McColl,  Senior Development  Manager – Life Sciences, Highlands and Islands Enterprise
11u45 De handelsmissie in maart 2018: toelichting van het programma. Dominique Bogaert, Projectcoördinator SHINE
12u15 Broodjeslunch en mogelijkheid om vragen te stellen  

Je kan vrijblijvend deelnemen aan deze infosessie via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.

Voor wie is de handelsmissie bestemd?

We mikken op de West-Vlaamse bedrijven die 'goesting' of zelfs al plannen hebben om hun producten of diensten te introduceren in het Verenigd Koninkrijk. Deze bedrijven richten zich (ook) op de zorgsector in de brede zin van het woord en zijn actief in heel uiteenlopende markten, van digitale technologie via voeding, textiel, woningbouw en de maakindustrie tot zelfs logistiek en afvalverwerking.

Daarnaast doen we een speciale oproep naar bedrijven, kennisinstellingen, enz. die actief zijn in Digital Health / Telehealth en interesse hebben om contacten te leggen in deze regio.

De handelsmissie: een tip van de sluier...

Het is de ambitie van de POM om voor elke deelnemer een handelsmissie op maat te voorzien. Enerzijds gebeurt dit door het aanbieden van twee scenario's waar bedrijven uit kunnen kiezen (zie hieronder). Anderzijds zullen er, op basis van een grondige voorbereiding van de handelsmissie, samen met het bedrijf, contacten worden gezocht die naadloos aansluiten bij de interesse van het bedrijf.

Scenario 1 Dit scenario omvat heel gerichte bezoeken aan zorgorganisaties, bedrijven en kennisinstellingen in Schotland. Daarbij wordt ook ingegaan op de specifieke noden van de Schotse zorgsector en de mogelijkheden voor buitenlandse bedrijven om daarop in te spelen.
Scenario 2 In het tweede scenario bestaat de handelsmissie uit een bezoek aan Schotse bedrijven, aangevuld met bedrijfscontacten in Manchester en Liverpool en een bezoek aan de Digital Health Technology Show in Londen.

De POM West-Vlaanderen begeleidt u tijdens deze intensieve handelsreis die als doelstelling heeft interessante contacten te leggen om die dan ook in het vervolgtraject veilig te stellen. Er wordt een gerichte matchmaking georganiseerd met mogelijks nieuwe productie- en distributiepartners, afnemers en klanten die uw internationale ambities helpen verwezenlijken.

Onze partners als sleutel tot succes

NHS Highlands is onze Schotse partner in het SHINE project. Deze organisatie is voor bedrijven dé toegangspoort om contacten te leggen met Schotse zorgorganisaties. Zij engageren zich om één-op-één contacten te organiseren met bedrijven en zorgorganisaties in Schotland.

VIDEO (1min 11sec): Brian O’Connor, Chair of the European Connected Health Alliance, over Digital Healthcare in Schotland.

Onze Nederlanse partner Innovation Quarter werkt voor deze handelsmissie samen met Oost.nl. Beide organisaties hebben een jarenlange ervaring opgebouwd om Nederlandse (startende) bedrijven in hun regio te helpen met hun exportplannen. Zo ontmoet je tijdens deze handelsreis ook interessante Nederlandse bedrijven.

Nuttige rapporten: 

Praktische informatie

Datum en Tijdstip

Donderdag 18 januari 2018 - 11:00 tot 13:00

Locatie

Leikendreef 1, Brugge

Bijlage

Contact