“Voedingsbedrijven bieden mooie kansen, maar onbekend maakt onbemind”

De agrovoedingssector is sterk verankerd in West-Vlaanderen. Tal van innovatieve bedrijven creëren op een duurzame manier een aanzienlijke werkgelegenheid en toegevoegde waarde. Zo ook de coöperatieve zuivelproducent Milcobel. “De Fabriek voor de Toekomst (FvT) Voeding is heel waardevol om de aantrekkingskracht en profes-sionaliteit van de sector te versterken”, getuigt hr-directeur Kris Lambrecht.

Naast de fabrieken van Kallo en Schoten heeft Milcobel cvba vooral vestigingen in West-Vlaanderen: een zuivelfabriek en roomijsfabriek in Langemark en plants voor consumentenkazen in Moorslede en Brugge. Milcobel haalde in 2016 bij zo’n 3.000 aandeelhouders/melkveehouders 1,4 miljard liter melk op voor verwerking en commercialisering. De omzet van de groep bedraagt bijna 1 miljard euro. Er werken 2.000 mensen, van wie 1.280 in West-Vlaanderen, en er zijn continu 40 tot 60 vacatures.

“Tot enkele jaren geleden waren de nog vrij autonoom werkende vestigingen van Milcobel relatief onbekend”, weet hr-directeur Kris Lambrecht. “Sinds de komst van CEO Eddy de Mûelenaere zijn groepsdiensten georganiseerd, zoals aankoop, engineering, hr,… Om onze uitstraling te vergroten, zijn we meer op employer branding gaan inzetten. Met succes, want het aantal spontane sollicitaties neemt toe. Verder laten we geen enkel kanaal onbenut om nieuwe medewerkers aan te trekken. Vandaar dat we ook de inspanningen ondersteunen van de Fabriek voor de Toekomst Voeding van de POM West-Vlaanderen.”

Lees hieronder (bijlage) het volledig artikel uit "Ondernemers" - Voka (Regionaal West-Vlaanderen Jg. 2017 #9).

Bekijk het volledige nummer: www.voka.be/publicaties.

Bijlage